Ruokamatkailun blogi

Hei,

Olen Anne Mikkola ja toimin Lomalaidun ry:llä ruokamatkailuhankkeen vetäjänä.  Ruokamatkailuhankkeemme on osa suurempaa kokonaisuutta, Ruokavienti Kasvuun kehittämishanketta, joka käynnistyi viime vuoden puolella. Tässä hankkeessa muita toimijoita Lomalaitumen lisäksi on MTK, Iskussa Maailmalle/Aava&Bang ja Luke. Ruokamatkailulla on merkittävä rooli elintarvikevientiinkin. Matkailija syö useita kertoja päivässä ja hän tutustuu matkakokemustensa ja erilaisten elämysten kautta suomalaiseen makumaailmaan, meidän puhtaaseen ja maistuvaan ruokaan. Ruoka on myös osa paikalliseen kulttuuriin  tutustumista, mikä on lähes kaikille matkailijoille tärkeää matkan aikana.  Suomen vahvuudet ruokamatkailussa ovat puhtaus, paikallisuus ja omaleimaiset tarinat sekä luovuus. Ruuan merkitys matkailuelämyksessä kasvaa nopeasti ja ruoka tarjoaa matkailijoille mieleenpainuvia elämyksiä ja muistoja osallistumisen ja tekemisen kautta. Matkailun avulla parannetaan kotimaisen ruoan imagoa ja mielikuvaa.

Tähän blogiini kirjoitan mm. tapahtumista ja yhteistyöstä, joissa hankkeemme on ollut mukana ja yleisesti ruokamatkailun näkymistä, mahdollisuuksista ja ajankohtaisista alan uutisista maassamme. Yhteistyön merkitys matkailun sekä myös viennin kehittämisessä on erittäin suuri ja sitä pyritään tiivistämään ja lisäämään aktiivisten toimijoiden kesken. Valmiita tuotepaketteja helposti ostettaviksi tarvitaan lisää. Edellytyksiä mieleenpainuviin ja kansainvälisestikin ainutlaatuisiin ruokamatkailukokemuksiin meillä on jo tosi paljon!

Lue blogia



Ota yhteyttä!
anne.mikkola@lomalaidun.fi
040 576 8982