Hei,

Olen Anne Mikkola ja toimin Lomalaidun ry:llä ruokamatkailuhankkeen vetäjänä.  Ruokamatkailuhankkeemme on osa suurempaa kokonaisuutta, Ruokavienti Kasvuun kehittämishanketta, joka käynnistyi viime vuoden puolella. Tässä hankkeessa muita toimijoita Lomalaitumen lisäksi on MTK, Iskussa Maailmalle/Aava&Bang ja Luke.
Ruokamatkailulla on merkittävä rooli elintarvikevientiinkin. Matkailija syö useita kertoja päivässä ja hän tutustuu matkakokemustensa ja erilaisten elämysten kautta suomalaiseen makumaailmaan, meidän puhtaaseen ja maistuvaan ruokaan. Ruoka on myös osa paikalliseen kulttuuriin  tutustumista, mikä on lähes kaikille matkailijoille tärkeää matkan aikana.  Suomen vahvuudet ruokamatkailussa ovat puhtaus, paikallisuus ja tarinat sekä luovuus. Ruuan merkitys matkailuelämyksessä kasvaa nopeasti ja ruoka tarjoaa mieleenpainuvia elämyksiä osallistamisen ja tekemisen kautta.

Tähän blogiini kirjoitan mm. tapahtumista, joissa hankkeemme on ollut mukana ja yleisesti ruokamatkailun näkymistä. Yhteistyön merkitys matkailun sekä myös elintarvikeviennin kehittämisessä on erittäin suuri ja olenkin saanut hankkeen aikana jo tutustua moniin yhteistyökumppaneihin ja toimijoihin ja innolla odotan jo seuraavia kohtaamisia.

Lue blogia