Ilmoittautuminen valtakunnalliseen ruokamatkailukilpailuun on nyt avoinna 31.7.2023 saakka. Lomalaidun kannustaa myös maaseudun ruokamatkailuyrityksiä osallistumaan rohkeasti mukaan kilpailuun!

Kilpailulla rohkaistaan ruokaan ja matkailuun liittyviä verkostoja kehittämään vastuullisuuteen ja paikallisuuteen perustuvaa ruokamatkailutarjontaa. Kilpailuun haetaan yrityksiä ja yhteisöjä, jotka ovat innovatiivisia ruokamatkailun edelläkävijöitä ja tarjoavat matkailijoille ruokaan liittyviä elämyksiä. Kilpailun tavoitteena on vahvistaa elämyksellisen ruokamatkailun tuotteistamista Suomessa, etsiä ruokamatkailun kärkituotteita ja vahvistaa aitoa yhteistyötä.

Kilpailuun voivat osallistua Suomessa toimivat yritykset ja yhteisöt 1.5.-31.7.2023 välisenä aikana myynnissä olevalla ruokamatkailutuotteella. (Kyseessä ei kuitenkaan ole pelkkä raaka-aine- tai elintarvikekilpailu).

Finalistit valitaan syys-lokakuussa 2023 ja voittajat julkistetaan 30.11.2023 Helsingissä.

Kilpailun rahoittajat ovat maa-ja metsätalousministeriö,  Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, Business Finland / Visit Finland, Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto ja Lomalaidun ry. Kilpailua koordinoi Haaga-Helia ammattikorkeakoulu. Kilpailun arviointiraadin muodostavat rahoittajien edustajat, yrittäjä- ja keittiömestariedustaja, median ja opiskelijoiden edustaja.

Voittaja palkitaan 5000 euron rahapalkinnolla. Kilpailun 2. ja 3. saa 2000 euroa. Sijoittuneet saavat näkyvyyttä myös Visit Finlandin kanavissa.