Lähiruokapäivä järjestetään 11.9.2021. Valtakunnallinen tempaus tunnettiin aiemmin nimellä Osta tilalta-päivä. Nyt päivään halutaan houkutella entistä laajemmalla kirjolla tekijöitä, siksi muuttui myös päivän nimi. Perinteisten maatilojen lisäksi Lähiruokapäivä sopii mainiosti esimerkiksi maaseudun matkailuyritysten, pienpanimoiden, juustoloiden, myllyjen ja muiden erikoistuneiden tuottajien esittäytymiselle. Mukaan toivotaan myös maaseudun elämysmatkailun tuottajat, elintarvikkeiden jatkojalostajat ja muut toimijat aina alueiden yhdistyskenttää myöten.

Osallistuva tila tai yritys vastaa kaikista järjestelyistä itse, mutta esimerkiksi naapurin kanssa voi tehdä yhteistyötä ja kutsua heidät vaikka myymään omia tuotteitaan! Lähiruokapäivä on tarkoitettu kaiken kokoisille ja näköisille tuottajille, tiloille, puutarhoille, palveluille, yrittäjille ja jatkojalostajille, jotka työskentelevät suomalaisen lähiruuan parissa. Mukaan toivotaan myös maaseudun elämysmatkailun tuottajat, ruoka-alan ammattilaiset ja muut toimijat, aina yhdistyksiä ja seuroja myöten!

Ilmoittautuessasi osallistujaksi tapahtumaan 15.08.2021 mennessä voit tilata Lähiruokapäivän materiaalipaketin, jonka avulla voitte virittäytyä Lähiruokapäivän tunnelmaan sekä koristella tapahtumamiljöötänne. Tarkemmat tiedot materiaalipaketin tilaamisesta selviävät ilmoittautumisen ohessa.

Ryhdy järjestäjäksi!

Toimi näin:

  1. Rekisteröidy Lähiruokapäivä.fi -sivustolle käyttäjäksi. Jos sinulla on jo käyttäjätunnus sivustolle edellisten vuosien tapahtumapäivistä, kirjaudu sisään.
  2. Rekisteröitymisen jälkeen kirjaudu sisään sivustolle ja täytä ilmoittautumislomake tilastasi tai tapahtumastasi.
  3. Tilaa Lähiruokapäivän materiaalipaketti 15.08.2021 mennessä.

Valtakunnallisesta Lähiruokapäivästä toivotaan muodostuvan koko Suomen juhlapäivä, joka omistettu kotimaiselle ruuantuotannolle ja maaseudulle. Lähde siis mukaan!

Lähiruokapäivään voi ilmoittautua osoitteessa www.ostatilalta.fi tai www.lähiruokapäivä.fi

 

Lisätietoja:

Heidi Kohtala, Maaseutuverkostopalvelut, heidi.kohtala@ruokavirasto.fi, 050 5240318

Lähiruokapäivän nettisivut ja ilmoittautuminen täällä.  
Lähiruokapäivän järjestäjän käsikirja täällä.

Tervetuloa mukaan Lähiruokapäivään, valtakunnalliseen suomalaisen ruuantuotannon ja maaseudun juhlapäivään!