Ruokamatkailu on globaalisti yksi matkailun eniten kasvavista trendeistä ja sen hyödyntäminen Suomessakin on nyt ajankohtaista. Suomessa on loistavat raaka-aineet, puhtaasta luonnosta hyödynnettävissä olevat luonnontuotteet, rikas alueellinen ruokakulttuuri ja runsaasti alueellisia erikoistuotteita. Ruoan takia valitaan myös matkakohteita, ja ruoka on mukana jokaisessa Suomeen suuntautuvassa matkassa. Ruoka kytkeytyy vahvasti paikallisiin tuottajiin, tarinoihin ja paikalliskulttuuriin sekä tuo osaltaan mielenkiintoa kohteeseen ja vahvistaa kohteen profilointia.
puhtaus, paikallisuus ja luovuus
Tutustu Suomen uudistettuun ruokamatkailustrategiaan.
Ruokamatkailun tuotesuositusten tavoitteena on kehittää laadultaan ja elämyksiltään entistä parempia ruokamatkailutuotteita
Matkailun edistäminen ja erityisesti ruoka osana matkailua ovat kiinteä osa vientitoimintaa. Suomeen tarvitaan hyvien ruokamatkailutuotteiden yhteyteen lisää laadukkaita ja mieleenpainuvia ruokaelämyksiä matkailijoille ja tästä syystä ruokamatkailu on mukana RuoKasvu-elintarvikeviennin kehittämishankkeessa.